City Break Roma. Descoperă istoria orașului etern!

Roma este un oras fermecator, care incanta simturile prin arhitectura spectaculoasa, arta italiana unica si mancarea irezistibila. Un city break in Roma va ofera posibilitatea de a explora strazile centrului istoric in timp ce va lasati atrasi de aroma cafelei italienesti si de a vizita unele dintre cele mai importante atractii turistice care au marcat istoria acestui oras care abunda prin arta nepretuita. Pachetele noastre de city break in Roma includ servicii recomandate de cazare si transport incluse intr-un pachet special conceput astfel incat tu sa nu ai alta grija decat sa vizitezi orasul! Beneficiaza de tarife avantajoase pentru perioadele de calatorie recomandate catre Roma.

City break Roma – atractii si obiective turistice

Colosseumul este cea mai cunoscuta ruina a Romei, dar si cel mai mare amfiteatru in aer liber si dateaza din perioada romana. Puteti evita cozile interminabile daca mergeti cu un grup organizat sau daca detineti Roma Pass. De asemenea, sunt deschise vizitatorilor si coridoarele subterane pe unde animalele salbatice si gladiatorii intrau in arena. Luptele erau de obicei pe viata si pe moarte, iar cei mai puternici supravietuiau. Biletele pot fi cumparate in avans si online. Tariful este de 12 euro, iar tinerii pana in 25 de ani platesc 7.50 euro.

Galeria Borghese reprezinta una dintre cele mai vizitate galerii de arta din Roma. Puteti admira sculpturi de Titian, lucrarile lui Caravaggio sau Bernini, obiectele fiind adunate într-o colectie privata datand din secolul 17. Rezervarea este obligatorie si se poate face online. Tariful este de 11 euro.

Vaticanul si Muzeele Vaticanului – nu trebuie sa ratati Capela Sixtina pictata de Michelangelo, Basilica Sf. Petru cu vedere spre centrul pietii San Marco (cea mai mare biserica crestina din lume) si muzeele egiptene cu mumii. Daca mergeti intr-un tur organizat puteti vizita si incaperile secrete ale Vaticanului. Pretul este de 16 euro.

Pantheonul a rezistat 2000 de ani aproape neschimbat in inima Romei in timp ce orasul a trecut prin cuceriri si bombardamente, iar cladiri peste cladiri au fost ridicate in jur. Construit initial ca locas de cult, Pantheonul pare un templu grec pierdut in lumea romana. Intrarea este libera.

Via Appia era cel mai important drum al Romei, artera care lega capitala de restul Imperiului si probabil cel mai umblat drum al Europei antice. Aici se pot vizita catacombele unde au fost ingropati numerosi locuitori ai Romei. Incaperile subterane se intind pe zeci de kilometri, iar la suprafata raman cateva ruine ale cladirilor vechi de sute de ani. Pretul este de 11.50 euro.

Palazzo Massimo alle Terme adaposteste sculpturi datand din secolul 2 i.Hr si o colectie impresionanta de arta clasica. La primul etaj sunt fresce tematice din mitologia romana sau cu tematica religioasa. Capodoperele sunt frescele din Villa Livia, secolul 1 i.Hr, unde puteti vedea o camera acoperita numita Gradina Raiului, asa cum era imaginata acum mai bine de 2000 de ani. La subsol, puteti gasi o colectie de monede antice. Intrarea costa 7 euro.

Basilica di San Giovanni in Laterano a fost ridicata pe vremea lui Constantin I si a fost cel mai important lacas de cult crestin timp de 1.000 de ani, de la ridicarea ei in 324. Interiorul a fost refacut de mai multe ori, cele mai notabile contributii fiind cele ale lui Borromini, din secolul 17. Chiar si in zilele noastre este considerata a fi cea mai importanta catedrala a Romei. Pretul este de 5 euro.

Palatino era acum mii de ani cartierul de lux al Romei, fiind plasat intre Forul Roman si Circo Massimo. Legenda spune ca Romulus a pus bazele Romei pe dealul Palatino dupa ce l-a ucis pe Remus. Ruinele sunt pierdute printre pini inalti vechi de sute de ani. Pretul este de 12 euro.

Perioade de calatorii:

Oras de plecare

Perioade sejur

Durata

Servicii masa

Hotel

Pret/persoana:

 • Oras de plecare

  Perioade sejur

  Durata

  Servicii masa

  Hotel

  Pret/persoana:

 • Oras de plecare

  Perioade sejur

  Durata

  Servicii masa

  Hotel

  Pret/persoana:

 • Oras de plecare

  Perioade sejur

  Durata

  Servicii masa

  Hotel

  Pret/persoana:

 • Oras de plecare

  Perioade sejur

  Durata

  Servicii masa

  Hotel

  Pret/persoana:

 • Oras de plecare

  Perioade sejur

  Durata

  Servicii masa

  Hotel

  Pret/persoana:

 • Oras de plecare

  Perioade sejur

  Durata

  Servicii masa

  Hotel

  Pret/persoana:

 • Oras de plecare

  Perioade sejur

  Durata

  Servicii masa

  Hotel

  Pret/persoana:


Tariful include:

 • Zbor avion tur retur Chișinău ⇄ Roma
 • 3, sau 4 nopți de cazare în cameră dublă
 • Masa mic dejun
 • Asigurare medicală
 • Bagaj de mînă, 8 sau 10 kg

Nu este inclus:

 • Taxa de oras se achita local, la recepția hotelurilor, 3* = 4 euro/persoană/zi, 4 *= 6 euro/persoană/zi
 • Transfer aeroport- hotel - aeroport (oferim la cerere = 64 euro/mașină pînă la 3 persoane/per direcție). Există și opțiunea cu trenul: Leonardo Expres este cel mai convenabil și mai rapid mod de a ajunge în centrul orașului. Călătoria durează aproximativ 30 de minute și ajunge în Gara Termini. Costul biletului este de 14 de euro. Altă opțiune mai economă este cu autobuzul. Într-adevăr mai ieftin, dar calatoria este lungă și există riscul de a rămâne blocat în trafic. Puteți alege dintre mai mulți transportatori: Cotral, Terravision, TAM, SIT. Prețul unui bilet începe de la 4 EUR, iar călătoria durează în jur de o oră.
 • Bagaj de cală, 23 kg
 • Cazarea se face în camere pentru 2 persoane. La cerere oferim camere pentru 1 persoana unde se achita supliment de la 46 - 69 euro. Tariful este valabil in functie de dipsonibilitate la momentul rezervarii ferme.

Video

Harta

<https://goo.gl/maps/itAMEQCaQYniframe>