City Break Atena. O destinație de legendă

Atena este poate orașul cu cea mai glorioasă istorie din lume, unde zeii și mitologia se împletesc aproape magic cu istoria. Atena este un oraș ideal pentru vacanțe de tip city break, fiind o destinație turistica  mereu surprinzătoare, unde străzile antice ale lui „Pericle” se pierd subtil în cartierele moderne în care predomină sticla și metalul.Un city break în Atena poate dezvolta pasiuni, începând de la gloria celui mai mare templu din antichitate, Parthenonul, o adevărată capodoperă arhitecturală ce veghează majestuos de pe Acropole, si până la calduroasele taverne care te imbie cu mîncăruri proaspete.

City Break Atena – Tot ce trebuie sa stii

Acropole – este motivul numarul unul pentru care turistii viziteaza Atena. Templele de pe „stanca sacra” a Atenei sunt considerate cele mai importante monumente ale lumii, deoarece ele au influentat cel mai mult arhitectura. Impresionand prin maiestuozitate, templele sunt decorate cu sculpturi deosebite ale zeilor. Aici se afla Partenon, Erechteion si templul Athenei Nike, mai exact cele mai vestite atractii si, totodata, simbolurile Greciei.

Forumul Roman si Turnul Vanturilor – romanii au abandonat Agora antica si au creat acest centru comercial bine organizat. Piesa sa de rezistenta este impunatorul Turn al Vanturilor, care adaposteste un ingenios ceas de apa

Noul Muzeu al Acropolei cu toate ca e deschis relativ recent, in 2008, acest incantator muzeu uimeste prin arhitectura deosebita si gazduieste sculpturile renumite din marmura de pe Acropole. Tot aici, spera grecii, vor fi expuse candva si “marmurile Partenonului” sau “marmurile Elgin”, desprinse de pe zidurile Partenonului si transportate in British Museum din Anglia, unde se afla si astazi.

Pireu – portul Atenei este un oraș în sine și este locul prin care cei mai mulți oameni trec în drumul lor spre insule. Dacă nu sunteți entuziasmați de bărci, vapoare și iahturi, puteți descoperi și câteva muzee interesante.

Cartierul Plaka este un cartier  vechi de la poalele Acropolelui a fost renovat și readus la starea sa inițială, mașinile au fost interzise în cea mai mare parte. Locul a devenit agreabil, un loc bun pentru plimbări, în care v-ați putea simți aproape ca într-un sat, în special pe străzile înguste ale districtului Anafiotika, sub Acropole.

Zona veche a orașului: Monastiraki. Numită astfel după mica mînăstire din Plateia Monastiakiou, cândva centru al Atenei otomane, Monastiraki este și astăzi locul unde se află bazarul în care se vinde orice. Moscheile Fethiye și Tsistaraki, în care se află Muzeul Kyriazopoulos, amintesc de trecutul oriental al zonei. Zona se află la marginea Agorei romane și cuprinde vestigiile bibliotecii împăratului Hadrian și ineditul Turn al Vânturilor, un orologiu hidraulic.

Perioade de calatorii:

Oras de plecare

Perioade sejur

Durata

Servicii masa

Hotel

Pret/persoana:

 • Oras de plecare

  Perioade sejur

  Durata

  Servicii masa

  Hotel

  Pret/persoana:

 • Oras de plecare

  Perioade sejur

  Durata

  Servicii masa

  Hotel

  Pret/persoana:

 • Oras de plecare

  Perioade sejur

  Durata

  Servicii masa

  Hotel

  Pret/persoana:

 • Oras de plecare

  Perioade sejur

  Durata

  Servicii masa

  Hotel

  Pret/persoana:

 • Oras de plecare

  Perioade sejur

  Durata

  Servicii masa

  Hotel

  Pret/persoana:


Tariful include:

 • Zbor avion tur retur Chișinău ⇄ Atena
 • 3 sau 4 nopți de cazare in cameră dublă
 • Asigurare medicală
 • Mic dejun
 • Bagaj de mînă 10 Kg.
 • Taxe de aroport

Nu este inclus:

 • Transfer aeroport - hotel - aeroport (oferim, la cerere). Desinenstatator puteti ajunge cu trenul, calatoria pana in centrul orasului Atena dureaza in jur de 40 de minute si costa aproximativ 9 EUR.
 • Cazarea se face în camere pentru 2 persoane. La cerere camere pentru 3 persoane.
 • Taxe de oraș. Se achita local, la recepția hotelului

Harta