City Break Atena. O destinație de legendă


Aplicați acum!locuri limitate


Atena este capitala si cel mai mare oras al Greciei cu o populatie metropolitana de 3,7mil de locuitori. Atena este unul dintre cele mai vechi orase ale lumii cu o istorie de peste 3400 de ani. Reprezinta locul de nastere al Greciei clasice si prin urmare al civilizatiei occidentale. Arhitectura orasului este marcata de urme ale civilizatiilor otomane, bizantine si romane. Orasul este delimitat pe 3 laturi de muntii Ymettos, Parnitha si Pendeli in timp ce in interiorul orasului se gasesc 12 dealuri, Acropole fiind printre cele mai proeminente. Aceste dealuri reprezinta un refugiu fata de zgomotul si agitatia strazilor aglomerate ale orasului.

 • Printre principalele puncte de atractie ale orasului Atena se remarca Acropole, un ansamblu incoronat cu temple sacre inchinate zeitei protectoare Athena, districtele istorice fermecatoare aflate la poalele Acropolei- Plaka, Monastiraki si Thissio, ce incanta prin casele neoclasice din secolul al XIX-lea, districtul artistic Metaxourgeio si zona comerciala Omonia.
 • Districtul de afaceri Piata Syntagma este dominata de vechiul Palat Regal, oferind o gama dezvoltata de servicii turistice si financiare. Odata cu gazduirea jocurilor Olimpice de Vara din anul 2004 intreaga zona urbana si centrul istoric din Atena a suferit modificari majore. Astfel in aceasta perioada au fost unite siturile arheologice ce leaga edificiile din epoca clasica a orasului printr-o retea de strazi pietonale. Aeroportul International Atena Eleftherios Venizelos este situat la 27km de centrul orasuui Atena. Aeroportul dispune de un mic muzeu situat la ultimul etaj ce ofera informatii referitoare la istoria orasului precum si un spatiu pentru expozitii temporare.
 • Datorita traficului nu este recomandata folosirea bicicletei ca mijloc principal de transport insa centrul istoric al orasului ofera zone linistite cu rute selectate. Exista un serviu feroviar national, de stat (Trainose) ce face legatura intre Atena si alte orase din Grecia. Portul Piraeus aflat la 10 km de oras actioneaza ca poarte maritima a Atenei, fiind deservita de multe feriboturi. In sezonul cald portul este vizitat regulat de catre navele de croaziera.
 • In Atena se pot gasi numeroase magazine cu antichitati, reproduceri muzeale, de arta populara si alimentare unde se pot achizitiona bauturi si gustari tipic grecesti. Atena detine mai putine centre comerciale fata de orasele mari din Grecia. Printre districtele recomandate pentru cumparaturi se remarca Plaka si Kolonaki. Atena este considerata ca find una dintre cele mai bune locuri pentru a gasi mancare greceasca autentica.
 • Printre preparate renumite din bucataria locala se remarca souvlaki sau hamburger-ul grecesc, sosul tzatziki, koulouri (paine cu seminte de susan) si tyropitta (placiinta cu branza). Printre principalele restaurantele tipic grecesti se numara „psistaria” ce serveste preparate din carne la gratar, si tavernele. Restaurantele „estiatorion” sunt mai scumpe si servesc preparate tip fast food. Atena este renumita pentru viata de noapte vibranta, zonele recomandate fiind Gazi, Psirri, Metaxourgio, Exarcheia, Monastiraki, Theion și Kolonaki.
 • Dustrictul Plaka este recomandat pentru cei care doresc sa participe la sarbatorile traditional grecesti. In Atena se pot gasi variate optiuni de cazare de la resorturi de lux, hoteluri de 5 stele, unitati hoteliere cu biget redus si locuri de campare. Orasul Atena incanta prin optiunile de cazare la standarde moderne, mijloace moderne de transport, oportunitatile variate pentru cumparaturi si de servire a mesei, vizt de noapte precum si prin ospitalitatea locuitorilor.

  Perioade de calatorii:

  Oras de plecare

  Perioade sejur

  Durata

  Servicii masa

  Hotel

  Pret/persoana:


  Tariful include:

  • Zbor avion tur retur Chișinău ⇄ Atena
  • 3 sau 4 nopți de cazare in cameră dublă
  • Asigurare medicală
  • Mic dejun
  • Bagaj de mînă 10 Kg.
  • Taxe de aroport

  Nu este inclus:

  • Transfer aeroport - hotel - aeroport (oferim, la cerere). Desinenstatator puteti ajunge cu trenul, calatoria pana in centrul orasului Atena dureaza in jur de 40 de minute si costa aproximativ 9 EUR.
  • Cazarea se face în camere pentru 2 persoane. La cerere camere pentru 3 persoane.
  • Taxe de oraș. Se achita local, la recepția hotelului

  Harta


Aplicați acum!locuri limitate