City Break Praga – Intra in atmosfera de basm a acestui oras!

Destinatia ideala pentru un city break.  Un loc de poveste, Praga este, negresit, unul dintre cele mai frumoase orase ale batranului continent. Numita “Orasul de aur”, “Orasul celor o suta de turnuri” sau “ Parisul Estului”, Praga are un farmec aparte, magic ce te vrajeste pe loc. Pe strazile mici, multiseculare intalnesti la tot pasul turisti extaziati de atmosfera unica a acestui oras.

City Break Praga – Tot ce trebuie sa stii

Castelul Praga este unul dintre cele mai populare atractii turistice care merita vizitat daca alegeti un city break in Praga. Situat pe malul stang al raului Vltava, adaposteste colectii fascinante de cladiri istorice, muzee si galerii care reprezinta unele dintre cele mai importante comori culturale si artistice ale Cehiei. Conform Cartii Recordului Mondial Guinness, acesta este cel mai mare castel antic. Exista doua tipuri de de bilete ce pot fi achizitionate: tur scurt la tariful de 9.25 euro/adult si tur lung la tariful de 12.95 euro/adult.

Catedrala St. Vitus – constructia catedralei a inceput in anul 1344 de catre Matthias of Arras, iar fatada, desi are un aspect gotic, a fost finalizata in anul 1953. Aceasta gazduieste mozaicul Ultimei Judecati din secolul 14, mormantul baroc din argint al Sfantului John din Nepomuck si vitraliile de sticla in stil art nouveau ale lui Alfons Mucha. Interiorul iti taie rasuflarea prin arhitectura impunatoare imbinata cu geamurile colorate create de artisti eminenti cehi. Vizitarea catedralei se face pe baza biletului Prague Castle.

Orologiul Astronomic – la fiecare ora fixa, acest orologiu imens si spectaculos suna timp de 45 de secunde sub privirile incantate ale turistilor. In stanga si in dreapta acestuia sunt infatisate cele mai profunde anxietati ale societati civile cehe din secolul 15: vanitatea, lacomia, moartea si invazia pagana sub forma a patru siluete. Nu trebuie sa ratati aceasta experienta in timpul unui sejur in Praga.

Muzeul Evreiesc pastreaza vie mostenirea comunatii evreiesti, fiind fondat in anul 1906. Complexul este format din 6 muzee adunate laolalta in Josefov: Sinagoga Maisel, Singagoga Pinkas, Sinagoga Spaniola, Sinagoga Klaus, Sala Ceremoniala si Vechiul Cimitir Evreiesc. De asemenea, aici se regaseste si Vechea-Noua Sinagoga care este folosita pentru servicii religioase si poate fi vizitata la un cost aditional sau cu un bilet separat (17.76 euro). Daca doriti sa aflati noi lucruri despre comunitatea evreiasca, este necesar sa faceti o oprire aici pe perioada city break-ului, tariful pentru un bilet basic fiind de 11.10 euro/adult.

Casa Municipala – cladirea a fost restaurata in anii 1900, dupa o lunga perioada in care a fost neglijata. Este cea mai luxurianta cladire din Praga, cu fiecare detaliu arhitectural creat cu migala si picturi pline de simbolism. Inca de la intrarea incadrata de un restaurant si un bar cu design art nouveau veti simti farmecul si maretia cladirii. Daca alegeti un weekend break in Praga, nu trebuie sa ratati acest obiectiv turistic. Un tur ghidat costa 10.72 euro.

Perioade de calatorii

Oras de plecare

Perioade sejur

Durata

Servicii masa

Hotel

Pret/persoana:

 • Oras de plecare

  Perioade sejur

  Durata

  Servicii masa

  Hotel

  Pret/persoana:

 • Oras de plecare

  Perioade sejur

  Durata

  Servicii masa

  Hotel

  Pret/persoana:

 • Oras de plecare

  Perioade sejur

  Durata

  Servicii masa

  Hotel

  Pret/persoana:

 • Oras de plecare

  Perioade sejur

  Durata

  Servicii masa

  Hotel

  Pret/persoana:

 • Oras de plecare

  Perioade sejur

  Durata

  Servicii masa

  Hotel

  Pret/persoana:


Tariful include:

 • Zbor avion tur retur Chișinău ↔ Praga
 • 3 sau 4 nopți de cazare în cameră dublă
 • Masa mic dejun
 • Asigurare medicală
 • Bagaj de mână de 8 kg

Nu include:

 • Transfer aeroport - hotel - aeroport. Transferul de la aeroport se poate face cu usurinta catre centrul orasului atat cu metroul, linia 119, cat si cu linia de autobuze dedicata: Airport Express Bus. Pretul unui bilet valabil 30 minute este de 24 de coroane, iar cel valabil 90 de minute costa 32 de coroane. Totusi, daca sejurul in Praga este mai indelungat, aveti posibilitatea de a alege un abonament valabil 72 de ore care va va costa 310 coroane, echivalentul a 11.46 euro.
 • Excursii
 • Cazarea se face în camere pentru 2 persoane. La cerere oferim camere pentru 1 persoana unde se achita supliment de la 70 - 80 euro. Tariful este valabil in functie de dipsonibilitate la momentul rezervarii ferme.
 • Bagaj de cală 23 kg

Harta