Circuit Autocar: Praga – Viena de la 209€

Ziua 1. BUCURESTI – BUDAPESTA (895 km)

Ora 6:00 Plecare din Bucuresti de la Autogara de pe Calea Grivitei, nr. 158. Sosire si cazare la Budapesta.

Ziua 2. BUDAPESTA VIENA- Konopiste- PRAGA (565 km)

Mic dejun. Plecare spre Viena pentru a admira fosta capitala imperiala: Ringstrasse, Piata Maria Tereza, Parlamentul, Primaria, Palatul Hofburg (exterior), Domul Sf. Stefan, Opera, apoi program liber in Viena. Sugeram vizitarea muzeelor din Palatul Hofburg sau a Muzeului de Istorie a Artei (Kunsthistorisches Museum), ori shopping pe Mariahilfer Strasse. Deplasare pt. cazare la Praga, la hotelul de 3* sau 4* solicitat. Pe traseu vizitam Castelul Konopiste, devenit celebru ca resedinta a lui Franz Ferdinand, mostenitorul tronului Austro- Ungariei, a carui asasinare a dus la declansarea Primului Razboi Mondial.

Ziua 3. PRAGA, orasul de aur

Mic dejun. Praga gazduieste anual milioane de turisti atrasi de splendida armonie arhitecturala a diferitor stiluri din epoci diverse. Incepem turul de oras cu Manastirea Loreta, Hradul – considerat cel mai mare castel din lume, Catedrala Sfantul Vit, Ulita Aurarilor, apoi Biserica Sf. Nicolae (la ambele se achita intrarea) din cartierul Mala Strana, Podul Carol, cartierul Stare Mesto cu Monumentul Jan Hus, Primaria si Turnul cu Ceas, Cartierul evreiesc etc. Dupa amiaza, program liber la dispozitia turistilor in Piata Vaclavske pentru a cumpara o multime de cadouri celor dragi. Seara optional, Croaziera fara cina pe Vltava 12 € (+ 11 € supliment pentru cina). Cazare la acelasi hotel in Praga.

Ziua 4. PRAGA – DRESDAKARLOVY VARY – PRAGA

Mic dejun. Timp liber in Praga sau optional excursie in Germania la Dresda. Aici superbele edificii in stil baroc si rococo, au fost aproape in totalitate distruse in timpul bombardamentelor aliate la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Unele lucrari de restaurare, inclusiv la cladirile Operei, Domului si a Palatului Zwinger, au redat orasului farmecul de odinioara. La intoarcerea spre Praga, excursia optionala continua cu Karlovy Vary care a devenit faimoasa prin izvoarele sale termale, fiind o populara destinatie turistica printre celebritatile din sec. al XIX-lea (Dresda + Karlovy Vary 20 € + 15 €). Ne vom plimba pe aleea colonadelor, catre luxosul hotel Pupp, fara a “neglija” numeroasele magazine de suveniruri intalnite in cale. Intoarcere la Praga pentru cazare.

Ziua 5. BRNO – Bratislava – Valea DUNARII- Budapesta (525 km)

Mic dejun. Plecare spre Ungaria cu scurte vizite in Brno si Bratislava. Urmeaza excursia optionala pe Valea Dunarii, cu superbele orasele amplasate intr-un cadru natural unic: Esztergom (Catedrala incoronarii regilor Ungariei), Visegrad (Castelul lui Matei Corvin) si Szentendre. Seara sosire la Budapesta. Optional, croaziera pe Dunare fara cina 14 € (*vezi BONUS) + optional 15 € supliment pentru cina, avand inclus si un tur al capitalei ungare: Parlamentul, Basilica Sf. Stefan, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Biserica Matyas. Cazare la Budapesta.

Ziua 6. BUDAPESTA – BUCURESTI (895 km)

Mic dejun. Plecare spre  Bucuresti. Sosire seara, dupa ora 23:30, in functie de trafic si de formalitatile vamale.

Perioade de calatorii:

Oras de plecare

Perioade sejur

Durata

Servicii masa

Hotel

Pret/persoana:

 • Oras de plecare

  Perioade sejur

  Durata

  Servicii masa

  Hotel

  Pret/persoana:

 • Oras de plecare

  Perioade sejur

  Durata

  Servicii masa

  Hotel

  Pret/persoana:

 • Oras de plecare

  Perioade sejur

  Durata

  Servicii masa

  Hotel

  Pret/persoana:

Tariful include:

 • Transport cu autocar clasificat;
 • 5 cazari cu mic dejun in hoteluri de 2* - 4*;
 • Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu.
 • Excursia optionala de pe Valea Dunarii: Estergom, Visegrad, Szentendre;

Tariful nu include:

 • Excursiile optionale: Dresda-Karlovy Vary, Croaziera pe Valtva si pe Dunare la Budapesta, toate pentru minim 30 persoane.
 • Transport local in Viena si Praga;
 • Intrarile la obiectivele turistice (inclusiv in excursiile optionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe si cheltuieli personale.
 • Transport autocar din/spre Chisinau (se ofera la cerere 50 euro/transfer tur retur pina la destinatie)